Atpakaļ
Novembris 16, 2020

AROY-D SARKANĀ UN ZAĻĀ KARIJA PASTA – TAIZEMES KLASIKA!

Karija pasta ir maisījums no maltiem vai saberztiem garšaugiem un garšvielām, ko, galvenokārt, lieto, lai pagatavotu Taizemē populāru ēdienu – kariju. Tam ir zupai līdzīga konsistence un tiek pasniegts bļodā kopā ar tvaicētiem Jasmīnu rīsiem. Karija pastu lieto, lai pagatavotu gaļas, jūras velšu vai dārzeņu ēdienus, kā arī to var izmantot citu garšvielu vietā, piemēram, marinēšanai.

AROY-D Zaļā karija pasta pamatā gatavota no jauniem, svaigiem zaļajiem čili pipariem, kas piešķir tai īpaši aso garšu. 
AROY-D Sarkanās karija pastas pamatā ir lielie sarkanie čili pipari, ko papildina īpaši bagātīga garšas buķete. 

PAGATAVOŠANAI NEPIECIEŠAMS:
400g AROY-D KOKOSRIEKSTU PIENS
50g augu eļļa
50g Taizemes karija pasta
200g gaļa pēc izvēles (var izmantot jūras produktus, dārzeņus vai tofu)
120g mazos gabalos sagriezts baklažāns
7g zivju mērce
33g palmu cukurs
110ml krūze ūdens
Bazilika lapas, svaigs čili pipars, Kaffir laima lapas

PAGATAVOŠANA:
1. Dziļā pannā vai katliņā samaisa kokosriekstu pienu ar augu eļļu un uz vidējas uguns karsē 2 min.
2. Pievieno karija pastu un turpina maisot karsēt 2 min. Pa virsu izveidosies plāna eļļas kārtiņa.
3. Pannā pievieno gaļu un baklažānu.
4. Pievieno zivju mērci un palmu cukuru.
5. Pielej karstu ūdeni un turpina vārīt 10 min.
6. Beigās pievieno bazilika lapas, svaigu čili un Kaffir laima lapas. 

Izmēģini kopā ar AROY-D JASMĪNU RĪSIEM vai AROY-D RĪSU NŪDELĒM!

Iespējams iegādāties lielākajos RIMI un MAXIMA veikalos!