Atpakaļ

Ātri pagatavojami, sulīgi tofu burgeri

Ātri pagatavojami, sulīgi tofu burgeri

Sastāvdaļas 4 porcijām
Porcijai: 1481 kJ / 354 kcal
Salātiem:
150 g sarkanā kāposta
1 liels burkāns
3 ēd.k. KIKKOMAN Teriyaki marināde un mērce
1 ēd.k. auzu vai sojas jogurta
1 tējk. sinepju
Svaigi malti pipari
Mērcei:
2 ēd.k. auzu jogurta (vai sojas jogurta)
2 ēd.k. Asā čili mērce Srirača
1 1/2 ēd.k. Dabiski raudzēta sojas mērce
Papildus:
350 g Tofu
2 ēd.k. pilngraudu miltu
1 ēd.k. Sezama sēklu
Sāls un svaigi maltie pipari
2-3 ēd.k. augu eļļas
1 sarkanais sīpols
50 g lapu salātu
4 burgeru maizītes
100 g Kāposti Kimči (vai skābētu kāpostu)

Sagatavošana
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
1. Lai pagatavotu salātus, sasmalciniet kāpostu smalkās strēmelēs. Nomizojiet burkānu un ar mizotāju izveidojiet garas burkāna strēmeles. Sajauciet kopā Teriyaki marinādi, jogurtu un sinepes, pievienojiet maisījumu kāpostiem un burkāniem un pārkaisiet ar pipariem.
2. Lai pagatavotu mērci, sajauciet jogurtu, Sriracha un sojas mērci.
3. Sagrieziet tofu četrās šķēlēs. Sajauciet miltus ar sezama sēklām. Apviļājiet tofu šajā maisījumā, lai visas puses būtu pārklātas, pārkaisiet ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet tofu 3-4 minūtes no abām pusēm. Sīpolu nomizojiet un sagrieziet ripiņās. Nomazgājiet salātu lapas un nosusiniet.
4. Pārgrieziet uz pusēm burgeru maizītes. Lieciet virsū pagatavotos salātus, salātu lapu, apcepto tofu šķēli, Kimči kāpostus un sīpolu ripiņas. Pārlejiet ar nelielu daudzumu pagatavotās mērces, lieciet virsū otru burgera maizes pusīti un pasniedziet!