Atpakaļ

Ātri pagatavojams veģetārais karijs

Ātri pagatavojams veģetārais karijs

Aromātisks un maigs Madras karijs indiešu gaumē.

4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 30 min.

Sastāvdaļas:

60 ml KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
125 ml AROY-D Kokosriekstu piens
4 tējk. kukurūzas cietes
250 ml ūdens
250 ml sasmalcināta sīpola
1 tējk. Svaigs ingvers, sasmalcināts
1 liela daiviņa Svaigs ķiploks, sasmalcināts
2 ēdamk. Garšvielu maisījums Madras karijs, maigs
450 g gabaliņos sagrieztu svaigu dārzeņu (pēc izvēles)
250 g Konservēti auna jeb turku zirņi, noskaloti un nosusināti
Mandeļu skaidiņas dekorēšanai
TILDA Indijas Basmati rīsi pasniegšanai
PATAK"S Mango čatnijs pasniegšanai

 Pagatavošana:

1. Sajauc sojas mērci ar kukurūzas cieti un ūdeni.
2. Vok vai parastajā pannā uz vidējas liesmas uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu, ingveru un ķiploku, pārkaisa ar karija pulveri un maisot cep ~1 minūti.
3. Pievieno dārzeņus, maisot cep 4 minūtes vai līdz dārzeņi kļūst mīksti.
4. Pievieno auna jeb turku zirņus, sojas mērces maisījumu un kokosriekstu pienu, uzvāra un turpiniet vārīt ~1 minūti nepārtraukti maisot, līdz zirņi ir izkarsējušies.
5. Garnē ar mandeļu pārslām  un pasniedziet ar Basmati rīsiem un mango čatniju.

Lietojot cesars.lv vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai saskaņā ar mūsu Privātuma politikuPiekrītu