Saldskābā zivs ar ananāsiem
Viegli un ātri pagatavojams voks ķīniešu gaumē.
3 porcijas
Sastāvdaļas:
250 g mencas filejas (var izmantot arī citu zivi)
3-4 gredzeni konservēta ananāsa
1 ola
60 g kartupeļu cietes
120 g BLUE DRAGON Saldskābā Stir Fry mērce
Eļļa cepšanai
TILDA Indijas Basmati rīsi piedevām
1 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērces
Neliels ingvera saknes gabaliņš
2 daiviņas ķiploka
Pagatavošana:
1. Zivi sagriež nelielos kumosa lieluma gabalos, ķiploku un ingveru smalki sakapā.
2. Traukā ievieto zivs gabaliņus un pievieno sojas mērci, ķiploku un ingveru, visu labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties 1 stundu.
3. Viegli sakuļ olu un pievieno zivij, visu labi apmaisa.
4. Tad pievieno kartupeļu cieti un atkal visu labi apmaisa, ja masa par sausu, pievienojiet nedaudz ūdens.
5. Pannā ar augstām malām ielej eļļu un uzkarsē to, vienu pēc otra eļļā cepties liek zivs gabaliņus, cep līdz tiekļuvuši zeltaini brūni un viegli kraukšķīgi.
6. Zivs gabaliņus ņem ārā no eļļas, notecina un liek traukā ar papīra salveti, lai tā uzsūktu lieko eļļu.
7. Sagriež nelielos gabaliņos ananāsu.
8. Tīrā pannā bez taukvielām ielej saldskābo Stir Fry mērci un viegli uzsilda.
9. Pievieno apceptos zivs gabaliņus un sagrieztos ananāsu gabaliņus, visu labi apmaisa.
10. Pasniedz siltu ar Basmati rīsiem.
!!! Bagātīgākam mērces glazējumam var izmantot vairāk mērces.